Startsidan

-

Om oss

Symbol

Symbol Den korrekta stavningen är dodeka, men för de flesta av oss blir ju det rena grekiskan...

Därför har vi bytt omega mot omikron, som liknar ett vanligt "o", där vi skriver ordet dodeka i den brutna ellipsen. Den övergår då till att vara en symbol eller logotyp.

En ellips som symbol för dodeka när det finns tolvhörningar? Ja, en tolvhörning är väl det första man kommer att tänka på och just därför ville vi välja något mindre självklart och mer tankekittlande. En tolvhörning är ju en mycket god approximation för en cirkel. Cirkeln är ju en av de mest "perfekta" geometriska formerna. Om man ser en cirkel i perspektiv, antar den formen av en ellips. För att ytterligare öka den grafiska spänningen i ellipsen, bröt vi den. Därmed öppnades den: "inne" kan läcka ut och "ute" kan slinka in.

Man kan också se det som att vi plattade till cirkeln samt klippte upp den. Därmed blev den perfekta formen deformerad och då smälter den bättre in i den inte helt perfekta verkligheten. Intentionell förfulning ger en bättre vardagskänsla.

Så, en patinerad form som medger flera perspektiv i kommunikation med omgivningen — dodeka i ett nötskal... eller i en bruten ellips.

-

Upphovsskyddat © 2004 - 2024