Startsidan

-

Böcker

Mer info - klicka på bilderna.

Biografin "Mellan ting och sidospår"

Mellan ting och sidospår Han har sagt det själv, Gusten, att han är en konstnär som är mer utställsam än inställsam. Att detta kan bära sin riktighet förstärks av ett annat uttalande av konstnären: "Jean Dubuffet sade att man som konstnär ska anstränga sig att göra verk som är totalt osäljbara. Ibland har jag inte lyckats leva upp till Dubuffets konstteori."

Smakprov på Gustens konst finns i katalogen "Mellan vitt och moll", se nedan.

Nå, det nya, det oväntade och det efterfrågade är ju långt ifrån alltid samma saker. Att få dessa aspekter att samspela innebär en livfull tillvaro. En inblick i detta liv finns i biografin om konstnären Gusten Wolphram - mannen som vill vara din glödtråd i konsten.

Köp biografin hos Vulkan - frakt tillkommer!

Utgiven i mars 2019. ISBN 978-91-980926-4-6. Cirka 112 sidor.


Lyrikromanen "Svart är ingen färg"

Svart är ingen färg Färgarmäster Dysenhof har kunskapen om det svartas karaktär – både i tyger och människor. Med den kunskapen som klangbotten berättar han om färgning, hål, skuggor, melankoli och djävulens brev till farfar. Där emellan dansar han i mörkret med svarta änglar.

Väl medveten om att det är ljuset som väcker skuggan till liv, sätter färgarmäster sig ofta på packlådan nära torkugnen i färgeriet och lutar ryggen mot den varma väggen. Den där platsen påminner honom om när han som barn fick sätta sig i farfars knä och höra honom berätta om svärta i både tyg och sinne.

Köp den hos Vulkan - frakt tillkommer!

Utgiven i april 2016. ISBN 978-91-980926-3-9. 122 sidor.


Logiklyriken "Matemateria"

Matemateria Kan det finnas något som är mindre än ingenting? Ja, till exempel en skuld eller -7.

Vilken bana följer en kastad snöboll? När jag inser att en formel kan beskrivas med en kurva, då stiger tecknen ut från papperet och matematiken materialiseras.

Matematiken förvånar oss likväl som den armerar vår verklighetsuppfattning. Eller som en okänd men insiktsfull person sade: "Matematik är som kärlek - en enkel idé, med det kan bli komplicerat." Pirrande komplicerat.

Köp den hos Vulkan - frakt tillkommer!

Utgiven i juni 2015. ISBN 978-91-980926-2-2. 112 sidor.


Utställningskatalogen "Mellan vitt och moll"

Mellan vitt och moll I samarbete med galleriet FrausOculi presenterar vi en katalog där konstnären Gusten Wolphram berättar historierna bakom verken. De utvalda verken visas i en utställning som heter Mellan vitt och moll. Både historierna och verken pendlar mellan det ljusa och det mörka, mellan humor och allvar. Eller som Gusten brukar fråga sig: ska konsten målas med- eller mothårs?

Köp den hos Vulkan - frakt tillkommer!

Utgiven i mars 2014. ISBN 978-91-980926-1-5. 112 sidor.


Versromanen
"Sara Sand var inneboende hos mig"

Sara Sand var inneboende hos mig Våra livsöden flätas i varandra - ofta utan att vi vet om det. Så var det även för några personer med olika yrken. De levde på skilda orter, ibland inte ens samtidigt. Ändå påverkade deras handlingar de andras liv. Men som sagt, de själva insåg aldrig det. Men vi kan nu se det mönster, som författarna gjorde synligt i och med att de skrev boken.

Köp den hos Vulkan - frakt tillkommer!

Utgiven i mars 2013. ISBN: 978-91-980926-0-8. 112 sidor.


Vetenskapslyriken "Kaos och harmoni"

Kaos och harmoni I kaos råder slumpen. Den bryter gamla samband mellan orsak och verkan. Ingenting är förutsägbart. Ändå kan ordning uppstå i kaos - i alla fall i kanten. Och denna ordning kan vara så fantastisk att vi kallar den harmoni. Till exempel floder och myrstackar, kanske till och med medvetande och klåda.

Köp den hos Vulkan - frakt tillkommer!

Utgiven i december 2012. ISBN: 978-91-633-8831-6. 112 sidor.


Poesiboken "Äh, nu gör vi en religion"

Äh, nu gör vi en religion Alla folk har sin egen skapelseberättelse. I de flesta myterna har en gud skapat världen och människorna.

Vartefter människans kunskap växer, växer också insikten om hur fantastisk människans hjärna är. Så kanske är det människan som har skapat både skapelseberättelserna och gudarna.

Köp den hos Vulkan - frakt tillkommer!

Utgiven i november 2011. ISBN: 978-91-633-8830-9. 112 sidor.


Rapportpoesin "Tankar och språk"

Tankar och språk Kan vi höras på torsdag? Kan vi ses på fredag? Vi språkades vid i lördags. I söndags hade jag inte en tanke på vad som hänt under veckan.

Boken "Tankar och språk" kan läsas hela veckan. Den tar inte hänsyn till tid eller plats, ställningen vid pausvilan eller placering på den socioekonomiska skalan.

Köp den hos Vulkan - frakt tillkommer!

Utgiven i juni 2011. ISBN: 978-91-633-7324-4. 112 sidor.


Lyriknovellerna "Tomma ytor"

Tomm ytor Vi ger oss ut på den tomma ytan och lämnar spår efter oss i form av poetiska funderingar. Och plötsligt är ytan inte längre tom.

Vid kanten på den tidigare tomma ytan upptäcker vi först en gräns och sedan fyllda ytor. Där fylls vi av insikten att det tomma kan inte existera utan det fulla. Och där emellan uppstår den spännande gråzonen, ramen och gränsen.

Köp den hos Vulkan - frakt tillkommer!

Utgiven i maj 2011. ISBN: 978-91-633-7323-7. 112 sidor.


Versromanen "Yrsel"

Yrsel Versromanen "Yrsel" innehåller tolv berättande dikter om det som rör sig. Fast är det omvärlden som rör sig eller hjärnan som åker karusell? Den som är yr har inget självklart svar på den frågan.
Kan rotation ge stabilitet? Det kan en ingenjör svara på. I Yrsel gör han det också.

Köp den hos Vulkan - frakt tillkommer!

Utgiven i maj 2010. ISBN: 978-91-633-3611-9. 112 sidor.


Diktsamlingen "Från tolv håll"

Från tolv håll Diktsamlingen "Från tolv håll" innehåller fyra sviter - om vardera tolv dikter. Något annat vore otänkbart.

  • 12 vindpinade dikter
  • 12 dikter för oss som lever här samtidigt
  • 12 dogmadikter
  • 12 dikter till våra medtrafikanter

Köp den hos Vulkan - frakt tillkommer!

Utgiven i december 2008. ISBN 978-91-633-3610-2. 112 sidor.

-

Upphovsskyddat © 2004 - 2024